ponedeljek, 15. avgust 2011

Spominska smer Sandija Wisiaka (Stena) V. 600m

Spet :) v Steni,
tokrat se pod Steno znajdem z Borisom Lorenčičem (Lorijem), ki kljub vsem izkušnjam igra tečajnika.
Saj je danes moja izpitna tura za Alpinista. Po štirih letih ferajna, izpitov, snega, ledu in skale je finale. Pred štirimi leti nas je bilo 25 po letu dni nas je ostalo 22 leto kasneje 7 in v zaključku sva le 2. Simon je že opravil s turo. Moja biti ali pogrniti pa je danes :)
Začnem s prečko zaradi snega in potem naravnost gor po kaminu, kmalu sta prva detajla za mano in sploh ni noben bavbav pa tut trema je zginla. Sledi dolga prečka in potem gor gor gor. Smer navdušuje s kompaktno skalo in solidno opremljenostjo.
Časovnica je 5-7h. Z Lorijem sva na vrhu po petih urah in potem še prečiva 100m proti Bohinjski smeri, malo poplezava navzgor in že sva pri poti, ki čez Plemenice vodi proti Luknji in naprej v Vrata. Smer je bila zelo všečna a je zaradi odmaknjenosti med manj plezanimi v Steni. Priporočam vsem, ki se znajdejo v plezanju pete stopnje.
 
Z Unionom in Ričetom nazdraviva moji dobro opravljeni nalogi. Postal sem ALPINIST. -no ne še čist, še batine moram dobiti decembr na sprejemu :(

5 komentarjev: